Column - Internet

Geplaatst op: 06 oktober 2011 - Categorie: Alles & Algemeen

SAINT MARCEL D’ARDÈCHE – De laptop gaat mee naar Frankrijk. Tijdens de vakantie is er twee keer een raadscommissievergadering en één keer een raad. Die willen wij wel volgen, immers vlak voor het reces gooide raadslid Touwen-Belt gefrustreerd de handdoek in de ring. Dat moest een staartje krijgen, dachten we.

Langs de snelweg scoor ik diverse gelegenheden waar Wifi wordt aangeboden. We selecteren erop. Geen Wifi: dan moeten jullie het zelf maar weten, dan rijden wij door. Voor bedrijven op Ameland is het aanbieden van Wifi een manier om je positief te onderscheiden. Een paar jaar geleden had een kabelbedrijf uit het noordoosten van de provincie nog een prachtig plan om van Ameland één grote hot spot te maken met overal op het eiland gratis toegang tot Internet. Daarmee was Ameland dan alle eilanden een grote stap voor geweest en had het een goede beurt kunnen maken bij alle bezoekers die ondanks de vakantie hun mail willen lezen en af en toe willen surfen op het net. Het plan is onderin de la beland. Afgelopen weken ondervond ik hoe heerlijk het is om te kunnen Internetten. Het hoeft niet altijd gratis, al hebben de bedrijven die het gratis aanbieden een dikke streep voor. Het hotel met de dikke rekening (ja, in Parijs) rekende 7 euro voor een uurtje website bijwerken. Het restaurant in Saint Marcel d’Ardèche rekende helemaal niets. Daar gingen we dus keer op keer eten.

Niet dat we de raadsvergaderingen konden volgen. Op de een of andere manier kwam de verbinding tussen LOA en Ardèche niet goed tot stand. Dan hoorde je weer een paar minuten wat en dan was het geluid weer weg. Een andere keer was er muziek te beluisteren ten tijde van de raadsvergadering. Drie keer deden we een poging en het wilde maar niet lukken. Of Bert Cordes zijn twee vingers tegen elkaar heeft gehouden tijdens zijn eed tot het raadslidmaatschap en niet als een hippie het V-teken ophield, zijn we via de laptop niet gewaar geworden.

Intussen zijn we alweer weken thuis en van Cordes heb ik begrepen dat het goed gegaan is, met die vingers en op Twitter lees ik dat het kabelbedrijf het hot spot plan weer uit de la heeft gehaald. Wat komen we toch weer veel goed nieuws tegen.

Jeanet F. de Jong

Relevante dossiers: Column van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?