Column - Always look at the bright side of life!

Geplaatst op: 26 december 2008 - Categorie: Alles & Algemeen

Always look at the bright side of life!
Vrijdag 19 december was het lesrooster op de Burgemeester Walda School nogal wat anders. Afgezien van het feit dat de klassen om 12 uur al vrij waren was er ook nog eens een toneelstuk van klas 2, mijn klas dus.
Het ging over Familie De Winter die op wintersportvakantie ging omdat opa en oma De Winter 60 jaar getrouwd waren en graag een soort familie reünie wilden organiseren.
Dit waren de personages: Opa en Oma De Winter, Wouter en Truus Ferdinand en Lilly, Lisette (3), Isabel (17), Floor (19), Puk, Pelle (10) en Kate (15).

De familie De Winter is een familie waar nog al veel bij fout gaat zoals: Ferdinand die door zijn dikke buik niet door de deur van de bus komt, Lisette die de beurkoersen van haar vaders laptop wist, Oma die over haar rollator valt. Opa die zijn wandelstok breekt, Floor die per ongeluk heeft ingepakt voor haar vakantie naar Spanje, Puk en Pelle die Ferdinand tegen de kerstboom aanduwen waardoor zijn ruggengraat gekneusd is en de vakantie vervroegd moet eindigen. En als klap op de vuurpijl dreigt het vliegtuig waarmee ze terug naar huis vliegen te crashen, nadat alle familieleden hun laatste dingen hebben gezegd: hoe erg ze het vinden dat ze neerstorten, Ferdinand die geen eten wil missen, Wouter die zijn laptop vervloekt omdat hij geen bereik heeft en Isabel die met haar vriendje belt om te zeggen dat ze van hem houdt en dat ze niet zo zwaar zal zijn als ze in de kist ligt omdat ze aan de lijn heeft gedaan. Als laatste zegt Kate dat ze het jammer vindt dat ze nooit in de Alpen heeft kunnen skiën maar dat ze haar leven wel vrolijk wil beëindigen. Ze begint te zingen waarbij de rest halverwege mee gaat doen: Always look at the bright side of life! Tudu tudu tudu tudu tudu!’
En ze leefden nog kort en gelukkig.

Charlotte

Relevante dossiers: Column van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?