Column – Klein geluk

HOLLUM – De zesde column van 2022 heeft als titel ‘Klein geluk’. Lees hem op de website van PA. Elk weekend verschijnt een nieuwe. De vijfde van 2022, '1956', is via deze link te lezen.

Klein geluk

Een mens kan zich verheugen in kleine dingen. Laat ik het ‘Klein geluk’ noemen. Water dat uit een kraan komt, is klein geluk. Dat geluk dringt opeens tot je door op het moment dat er niet als vanzelfsprekend water uit de kraan komt. Omdat een oude iep in de storm begon te wrikken en een waterleiding kapot scheurde. Een volle regenton bood soelaas voor de meest noodzakelijke waterbehoefte, maar elke keer dat ik even snel mijn handen wilde afspoelen, werd ik met m’n neus op het feit van de waterafsluiting gedrukt. Na storm Eunice bleef de kraan uren droog. Mijn klein geluk zat in die regenton, dat water waarmee ik de wc kon doorspoelen, koffie kon zetten en zelfs mijn haren kon wassen.

Een ander klein geluk heeft niet met de storm te maken, maar wel met de wc. Bij een verbouwing gaat er heel veel goed, maar ook altijd wel iets mis. Aan sommige missertjes wen je na verloop van tijd, andere blijven dagelijks een hinder of zelfs ergernis. Zo was de installatie van mijn wc rolhouder niet zo goed geslaagd. Het schroefje zette de houder net niet vast genoeg, waardoor de rol op een scheve houder hing. Ik had hem er al een keer helemaal afgehaald om hem opnieuw te bevestigen, maar dat schroefje wilde op de een of andere manier niet verder de muur in. Elke keer als ik het kleinste kamertje bezocht gaf ik dat ding een tik, waardoor hij voor even recht stond, om vervolgens volgens de wet van de zwaartekracht weer scheef te zakken. Tot ik er schoon, maar dan ook schoon genoeg van had. Met een luciferstokje als wig en een flinke dot lijm als kleefstof zit mijn wc rolhouder nu recht en vast. Ik hoop zo vast als een huis.

Het is genieten, hoor! Klein geluk.

Jeanet de Jong

jeanet.de.jong@knid.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *