CleanUpXL

HARLINGEN – Rommel van de MSC Zoe dat nog op de zeebodem ligt wordt opgeruimd. De campagne heet CleanUpXL. De Waddenvereniging en haar partners klaren de klus dankzij schenking Postcode Loterij.

Met de ruim 1,9 miljoen euro die de Waddenvereniging als gift van de Postcode Loterij heeft ontvangen, start de vereniging het project ‘CleanUpXL’. De ramp met de MSC Zoe in de nacht van 1 op 2 januari 2019 staat nog scherp op het netvlies. Ruim twee jaar later, is duidelijk dat de Noordzeekustzone boven de Waddeneilanden nog vol ligt met afval dat niet is opgeruimd. Daarom gaat de Waddenvereniging in de komende vier jaar de resterende 800.000 kilo afval van de containerramp met de MSC Zoe zelf opruimen. De Waddenvereniging doet dat samen met Stichting De Noordzee, Stichting Duik de Noordzee Schoon en de Natuur- en Milieufederaties.

CleanupXL

Met het project ‘Clean Up XL’ wil de Waddenvereniging de volgende resultaten bereiken:

  • 800.000 kilo vuil wordt opgeruimd in de entree van Werelderfgoed Waddenzee.
  • Betere bescherming van onze zeeën door veiligere containerscheepvaart en betere rampenbestrijding.
  • Meer bewustwording bij publiek en politiek: nu en in de toekomst mogen geen tonnen vuilnis in (beschermde) natuur blijven liggen.
  • Gedragsverandering inzetten bij consumenten en stakeholders.

Dossier Zeecontainers

tik bij ZOEKEN MSC Zoe in om er meer over te lezen

tik bij Zoeken op YouTube kanaal Ameland Vandaag MSC Zoe of containers in en bekijk de filmpjes

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *