Chaverimkoor in Clemenskerk

JOURE – Het Chaverimkoor uit Joure treedt zaterdag 16 mei op in de Clemenskerk in Nes.

"Chaverim betekent ‘vrienden’ en zo gaan we ook met elkaar om: als vrienden,” zegt koorlid Aukje Siemonsma. “We hebben allemaal veel plezier in het zingen. Wij zijn een koor dat met haar muziek eucharistievieringen en woord- en communiediensten ondersteunt. Wij proberen dit op onze geheel eigen wijze te doen door actief mee te werken aan het samenstellen van de vieringen, door de liturgiecommissie, en door een modern repertoire. Gemiddeld zingen we één keer per vier weken.

Tevens verlenen wij een aantal keren per jaar onze muzikale medewerking aan vieringen in een andere kerk, bij een vredesdienst of oecumenische dienst. Verder verzorgen wij optredens in verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Incidenteel organiseren wij samen met een muziekvereniging een concert, zoals onder andere het Sylvesterconcert in december 2004 en een concert in zalencentrum ’t Haske in Joure. Beide ter gelegenheid van ons 20-jarig bestaan.

Het koor zingt de meeste liederen met begeleiding van het combo, een aantal stukken ook a capella. Voor elke dienst waaraan we meewerken, worden liederen en acclamaties gezocht, waarvan de teksten met de liturgie te maken hebben. We gebruiken daarvoor verschillende bundels: o.a. Overal vandaan, Sporen naar God, Adem en hartslag, Getuigen van Licht; uitgegeven door o.a. Responz, Landelijk Steunpunt voor Jongerenkoren, Stichting Leerhuis en Liturgie, Taizé.

De meeste liederen zijn bewerkt voor het Chaverimkoor en combo door onze dirigent. Er wordt gezongen in verschillende talen: Nederlands, Fries, Engels, Frans, Latijns, Russisch en Afrikaans. Ook hebben we liederen uit musicals en popmuziek op het repertoire. Enkele daarvan zijn: Bohemian Rhapsody, Memory, medley van Boudewijn de Groot , Tears in Heaven, Fries om Utens, All of me, As it is in Heaven.”

Op 16 mei om 19.00 uur zingt het koor tijdens de dienst in de Clemenskerk te Nes.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *