Amelandse nieuwe uit Archipel Medialab

HOLLUM – Op woensdag 20 mei worden in Ons Hol in Hollum vistekeningen gemaakt in het kader van de Week van de Zee. De grappigste, leukste en mooiste vissen worden uitgekozen. Deze vissen gaan zwemmen! Niet in echt water, maar in de digitaal water. Ze worden gefotografeerd en gaan samen met “foute vis” rond zwemmen in de internetzee van het Archipel Medialab.

De Week van de Zee 2009 heeft als thema Goede Vis. Een week lang staat het duurzaam beheer van de vispopulaties in de spotlight. De Stichting Archipel Ameland ontwikkelt momenteel een serious game op internet, waarbij bezoekers in Second Life door Amelandse kinderen gemaakte vissen kunnen opvissen. Goede VIS staat voor vis eten met goed geweten.

Nog lang niet alle vis wordt duurzaam gevangen of gekweekt. Hengelaars krijgen tijdens het vissen soms ook ‘foute vis’ aan de haak; dit zijn vissoorten die je beter niet zou moeten consumeren. De ‘foute vis’ heeft in de game een negatieve invloed op de score.

Zaterdag 23 mei wordt de hengelgame gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger Amsterdam, waar op dat moment de Metameets conferentie plaatsvindt over virtuele werelden. Het Archipel Medialab komt op die manier internationaal onder de aandacht als creatieve broedplaats en als kraamkamer voor nieuwe ontwikkelingen.

>>> kijk voor meer informatie op de website van Archipel Medialab, op de pagina Links onder de A van Archipel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *