Celtic Music Festival op Ameland

HOLLUM – Ameland staat weer aan de vooravond van het festival met Ierse muziek. De naam is veranderd naar Celtic Music Festival, omdat er niet alleen Iers wordt gespeeld. Er klinken ook Schotse klanken en andere Keltische muziek. Daarom heet het festival nu Celtic Music Festival. Het is Onder de Vuurtoren op

8 juli t/m 10 juli 2016

De bands die vorig jaar voor een enthousiast publiek speelden zien we deze editie terug. Scotland’s finest, The Box O’Bananas en de geweldige Iers/ Nederlandse combinatie, The Twangmen spelen de sterren van de hemel.

Claddagh, de Amelander groep die Iers speelt, treedt op en DoetMaes, een Iers koor uit Epe, doet voor de eerste keer dit festival aan.

De Box O'Bananas bestaat uit Jock the Box en Stevie Gillies. Ze reizen al meer dan twintig jaar samen over de wereld en verrassen overal muziekliefhebbers met hun ongelooflijke muzikaliteit.

Jock is bekend op Ameland, hij speelt regelmatig samen met Paul Martin in Pannenkoekhuis Onder de Vuurtoren. Jock speelt virtuoos accordeon. Stevie is de gitarist van het duo en hij tovert Schotse ballades, snelle jigs, reels, Cajun klassiekers, met zelfs een paar uitstapjes naar AC/ DC en anderen uit zijn instrument.

De Twangmen bestaat uit Walter Kuipers, Onno Kuipers en Marjolein Meijers, samen met de Amelander Ier Paul Martin. Marjolein is goed bekend bij het Nederlandse publiek via haar immer uitverkochte theatervoorstellingen met ‘De Berini's', 'Solex ', 'Annie en de Cowboys' en andere. Haar man Walter en zijn broer Onno, beide zijn het multi-instrumentalisten, vergezellen haar op deze tours. Dit muziekfestival geeft Paul een mooie gelegenheid om zich te herenigen met het trio en dat is altijd een muzikaal feest. De Twangmen hebben een zeer breed repertoire dat alle favoriete Ierse liederen met jigs, reels en hornpipes en een paar muzikale omwegen naar hun eigen land omvat.

Het festival begint op vrijdag, gaat zaterdag volle kracht vooruit en sluit af met de beroemde jam sessie op het terras op zondagmidddag. Iedereen die kan mag meedoen. De bands zullen er zijn om de sessie te leiden. En wie niet zingt of speelt kan gewoon ontspannen en genieten van de middag.

 lees hier over Ierse Folk – Keltische muziek

⇒ lees hier over Molly Malone – viswijf van Dublin

Lees hier ook over het Celtic Music Festival

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *