CDA Ameland nodigt Bleker uit

HEEG – CDA afdeling Ameland nodigt staatsecretaris Henk Bleker uit om zich op Ameland op de hoogte te stellen over de Natura-2000 problematiek en de staandwantvisserij.

Vrijdagavond 18 november organiseerde CDA Sûdwest Fryslân een bijeenkomst in Heeg met staatssecretaris Henk Bleker als gastspreker.

CDA fractielid Bert Cordes van Ameland zag zijn kans. Hij regelde spreektijd en trok samen met wethouder Nico Oud naar Heeg.

“De boodschap van Bleker was voor Nico Oud  een prachtige kapstok om in Heeg een gloedvol betoog te houden over de problematiek van Natura-2000 en de staandwandvisserij,” schrijft Cordes enthousiast. Bleker neigt ernaar de verantwoordelijkheid voor kwesties als het staandwantvissen bij de lagere overheid te leggen. CDA-Ameland heeft goede hoop dat dit beter uitpakt voor de Amelander hobbyvissers. Op vissen met staand want ligt sinds begin dit jaar een verbod.

“Oud weefde deze onderwerpen fijnzinnig in het CDA gedachtegoed dat Bleker pas had uitgedragen. In korte, doelgerichte zinsneden schetste hij de eilander problematiek, hetgeen zichtbaar bij Bleker aankwam. Zo ook bij de vergadering. Een klaterend applaus was zijn deel.”

In het persoonlijke nagesprek met Bleker werden de Amelander CDA’ers  uitgenodigd om van gedachten te wisselen over het Bruinvis Beschermingsplan. Ze krijgen de gelegenheid om met argumenten op het plan in te gaan. De uitkomsten van het Bruinvis Beschermingsplan zijn van betekenis voor het al dan niet opheffen van het visverbod met staandwant.

De Amelander partijgenoten namen de kans te baat de CDA-voorman op het eiland uit te nodigen. Hij komt wanneer het in zijn agenda past.

>>> lees hier Boos over verbod staandwantvisserij

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *