Catalogus: Ameland, Strand, Duinen en Wadden

SNEEK – Gerbrand Caspers, voormalig tandarts op Ameland die tegenwoordig in Sneek woont en nog regelmatig op Ameland komt, is een verzamelaar van kunst en dan vooral van prenten en daarnaast werk van Herman Buijtenhuijs en werk waar Ameland, strand duinen en wadden op te herkennen zijn. Hij stelde uit zijn collectie een catalogus samen van werk dat hij wel wil verkopen. Ameland en de Amelanders krijgen als eerste inzage in de werken. Het zijn prenten, tekeningen, litho’s, etsen, foto’s en schilderijen uit zijn verzamelingen, bijna allemaal over Ameland, een enkele over buureiland Terschelling of het Wad algemeen. De catalogus is 68 pagina's dik.

Elke foto hier geplaatst is een blad uit de catalogus. 

De eerste bladen zijn geplaatst. Tot en met 68 wordt aan gewerkt 

Wie belangstelling heeft kan contact openemen met Gerbrand Caspers, via het mailadres dat op de eerste foto staat vermeld.

bekijk hier de Linosnede Startpagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *