Cambuur traint op Ameland

Geplaatst op: 29 juni 2021 - Categorie: Sport & Evenement

BUREN – Woensdag komt Cambuur naar Ameland voor een mini-trainingskamp. De club uit Leeuwarden traint bijna elk jaar wel een keer op het eiland. Cambuur en Ameland hebben een band: de sportclub draagt dezelfde kleuren als de vlag van Ameland, blauw en geel, en de naam van de Van Cammingha’s zit in haar naam. Dat zijn dezelfde Van Cammingha’s die van de 15e tot de 18e eeuw Heren waren van Ameland.

Cambuursterhoek
De naam Cambuur komt van de wijk waar het sportpark is gelegen, de Cambuursterhoek. In dat stadion speelt SC Cambuur haar thuiswedstrijden. De familie Van Cammingha had daar in de middeleeuwen een burcht staan. Het wapen van de Van Cammingha’s komt terug in het embleem van SC Cambuur: het rode hert met drie kammen.

Eredivisie
Cambuur heeft een geweldig seizoen achter de rug en de voetbalploeg werd overtuigend eerste van de eerste divisie. Cambuur promoveerde naar de Eredivisie en trapt het nieuwe seizoen af op Ameland.
Op zondag 15 augustus volgt de eerste wedstrijd en dat is meteen een klapper. SC Cambuur speelt dan thuis tegen FC Groningen.
Die wedstrijd begint om 12:15 uur.

Maar eerst moet er nog getraind worden. Onder leiding van trainer Henk de Jong trapt een selectie van 23 man hun eerste ballen als Eredivisionist. De club speelde vanaf seizoen 2016-2017 in de eerste divisie en daarvoor enkele seizoenen in de Eredivisie.

Woanskip
Ameland wenst Cambuur een fantastisch seizoen toe met vele malen het Woanskip schallend door het stadion.

⇒ Lees hier over Sportclub Cambuur Leeuwarden

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?