Cambuur neemt eiland over

HOLLUM – Liepen tot vorig jaar de knaapjes en de meiden in paars-groene shirtjes met Ameland op de rug, vandaag de dag is het Cambuur-geel wat de klok slaat. Voor Ameland is dat niet zo’n onlogische kleur. Niet alleen kleurt de vlag van Leeuwarden net zo blauw en geel als de vlag van Ameland, bovendien heeft het eiland een wel heel stevige link met Cambuur. Hollumer Jan Bruin voetbalde jarenlang voor de Leeuwarder club. Bruin is een van de initiatiefnemers van een Voetbalvakantiekamp voor de jeugd.

Deze week pingelen 32 jongens en meisjes en vorige week oefenden 47 kinderen hun schaar- en schijnbewegingen op het veld van Amelandia. Cambuur en Amelandia werken samen bij dit project. Voetbaltrainingen worden afgewisseld met een gevarieerd avondprogramma.

Woensdag is persdag op het voetbalvakantiekamp en Bruin heeft speciaal voor die gelegenheid twee profvoetballers van Cambuur meegenomen naar het eiland. Keeper Robbert te Loeke (22) en veldspeler Lucas Bijker (18) beantwoorden de vragen die de kinderen mogen stellen en gaan daarna met elkaar op de foto. Wat is je lievelingsclub (Ajax) en wat is je lievelingsbeweging (schaar) vragen ze aan Lucas. Robbert heeft ook Ajax als lievelingsclub en zijn minst favoriete eten is witlof. Met die antwoorden steelt hij de harten van de kinderen. Op de wedervraag wie er profvoetballer wil worden gaan bijna alle vingers de lucht in. De Cambuur jeugdopleiding gaat een bloeiende tijd tegemoet.

Volgend jaar organiseert Jan Bruin weer Voetbalvakantiekampen op Ameland.

>>> bezoek de website via de banner, te vinden op de Links-pagina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *