25 jaar Rôggefeest Ameland

NES – Op vrijdag 5 augustus wordt in Nes op Ameland het 25e Rôggefeest gehouden. De dorpskern van Nes is deze dag één groot openlucht theater met de meest uiteenlopende optredens van straattheaterartiesten en muziekgroepen. “Op elke hoek van de straat” worden jong en oud op meer dan 20 vaste locaties en rondtrekkend door het dorp verrast door bijzondere, spectaculaire, muzikale en humoristische optredens.

Om de 25e editie van het Rôggefeest tot een heel bijzondere te maken, heeft de geheel uit vrijwilligers bestaande organisatie, een aantal topattracties weten vast te leggen. Een keur aan artiesten uit binnen- en buitenland en niet te vergeten van Ameland zelf, zullen de ruim 12.000 bezoekers een programma voorschotelen dat een zilveren jubileum waardig is.

Zo zal de met internationale prijzen bekroonde Hochseilgruppe Geschwister Weisheit op een terrein aan het Verdekspad aan de rand van het dorp tweemaal hun vermaarde hoge draadshow brengen; met op meer dan 40 meter hoogte een adembenemende show met motoren en luchtacrobatiek. Op het terrein in het centrum zal de groep, met tien artiesten uit drie generaties, nog het nostalgisch optreden “Anno Toen” verzorgen.

Verder in deze jubileumeditie van het Rôggefeest optredens van het Shaltontheatre met levensgrote krekels en sprinkhanen, jeugdcircus Circus Never Mind, Strings on fire uit Spanje met circusstunts en vioolspel, Les Horseman uit Frankrijk met drie slimme renners te paard, Mr. Bean met hilariteit alom, Poppa. P met een kindervoorstelling, Rapalje metIerse en Schotse folk, de Ganzenfanfare, Compagnie with Balls met twee vier meter hoge figuren, en nog veel meer verrassende, muzikale, humoristische en spectaculaire acts.

Bijzonder zijn ook de voorstellingen van Leticia Bal (slagwerkster en nog veel meer), Wanhoop Niet (cabaret) en het koor Vocalis van Ameland in de Doopsgezinde Kerk en een optreden van de Gospelkoor Inspirit van Ameland in de Hervormde Kerk.

’s Middags om 12.45 uur is de aftrap van het Rôggefeest op het grote podium in het plantsoen. Hoe, blijft nog een verrassing.

Na het middagprogramma start om 19.30 uur de traditionele twee uur durende Parade. Het is een optocht van een achttal muzikale groepen die op platte wagens voortgetrokken door tractoren door de straten van Nes trekt.

Rond de klok van 22.15 uur wordt op een terrein aan de rand van het dorp het 25e Rôggefeest afgesloten met een groot en spectaculair vuurwerk op muziek, waaraan o.a. meer dan 80 koorleden van koren van Ameland hebben meegewerkt. Het door Fireworks Europe verzorgde vuurwerk wordt omlijst met een lasershow. Met dit unieke vuurwerk wil het bestuur iedereen bedanken die 25 jaar Rôggefeest hebben mogelijk gemaakt.

Na deze “slotact” zal Nes nog volop bruisen met optredens van diverse band op buitenlocaties bij 

de horecabedrijven. Het publiek kan kiezen voor rustige, sfeervolle optredens, maar ook voor opzwepende decibelrijke concerten. Zo zal ook  “de nazit” van het 25e Rôggefeest voor iedereen wat te bieden hebben.

Het volledige programma staat op de website van 't Rôggefeest, te vinden via de Rôggefeest banner.

Bij de toegangshekken zijn programmaboekjes te koop.

Toegang tot het festival is 3 euro, vanaf 6 jaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *