BWS onder de graffiti

NES – De Burgemeester Waldaschool (BWS) zit onder de graffiti. Vannacht hebben de vierdeklassers de verfspuit ter hand genomen om tussen 24.00 en 02.00 uur de muren van lokalen en gangen van tags te voorzien. De graffiti zit op de muren van dat deel van de school dat na 16 juni wordt afgebroken. De actie hoort thuis in het rijtje afscheidsstunts van de examenklas. Behalve graffiti was er royaal met confetti gestrooid, hingen er ballonnen en hadden de leerlingen enorme spinnenwebben gefabriceerd en opgehangen. Dat losse spul was voor de eerste schoolpauze al opgeruimd.

De BWS wordt grotendeels afgebroken en opnieuw opgebouwd. Na 16 juni moet de school leeg zijn. Dan neemt de aanemer het gebouw over en komt de sloophamer. Het rietgedekte deel van de school blijft staan. Naar verwachting is de aannemer een jaar bezig met de bouw. Het nieuwe schooljaar – 2013/ 2014 – hoopt met te kunnen starten in het nieuwe gebouw.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *