Busverhalen op Ameland via qr-code

HOLLUM – Wat voor plannen had de dominee van Dongeradeel toen hij met zijn vrouw naar Ameland ging? Stond Ameland ooit op ontploffen? Wat voor ideeën had dominee Van Dijk zeventig jaar geleden al voor de vaargeul naar Ameland? Wat moet een ijsbeer die niet van de kou houdt? Van 1 juni tot eind november is het allemaal te horen op Ameland via de Busverhalen. Op 31 augustus komen er in de bussen en bushaltes nieuwe korte verhalen. In totaal zijn er 12 verhalen te beluisteren, verzamel ze allemaal.

Op alle bushaltes en in alle bussen op het eiland kan je een QR-code scannen. Die leidt je naar één van de twaalf verschillende verhalen. De verhalen worden verteld door vertellers van Ameland zelf, maar ook door vertellers uit Duitsland, Vlaanderen en Süd-Tirol. Ze zijn te beluisteren in het Nederlands, Duits en Engels. Sommige verhalen ook in het Fries of Amelands.

Thema van de Busverhalen is 'Leven met de elementen'.  Dit is ook het thema van het meertalig internationaal vertelfestival 'Expeditie Ameland – a storytelling adventure', dat van 16 tot en met 19 november voor de derde keer gehouden wordt. Op Ameland worden door de gemeente gesprekken gevoerd met de inwoners over het doel om van Ameland zo snel mogelijk een duurzaam eiland te maken. Met de Busverhalen wil de organisator van Expeditie Ameland, de Stichting Verhalenderwijs, bijdragen aan dit streven. De Busverhalen nodigen iedereen, bewoners en toeristen, van jong tot oud, uit om te genieten van de tweeminuten verhalen en er met elkaar eens een boom over op te zetten. 

Het project komt tot stand in samenwerking met de Kunstmaand Ameland. Deze internationaal bekend kunstmanifestatie vindt ook plaats in november en heeft als thema 'Energie'. De ontwerpster van de sticker met QR-code, Sirma Kekeç, zal exposeren tijdens de komende Kunstmaand. Vervoersbedrijf Arriva en Gemeente Ameland verlenen alle medewerking aan dit duurzame storytelling project door van bussen en bushaltes verhalenpodia te laten maken. 

Leerlingen van de Kardinaal de Jongschool hebben ook verhalen gemaakt, tweeminuten verhalen. Over de Cementina, reddingboot en grondzeeën, voetballende kraaien, konijntjes op een quad en over een koe en een bladblazer.

Beluister die verhalen en de extra Busverhalen via deze link op de website van Eiland van Verhalen.

Door Busverhalen van Expeditie Ameland – a storytelling adventure

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 820

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *