Burgemeesters Waddeneilanden buurten op Ameland

BALLUM – De burgemeesters van de vijf Waddeneilanden zijn gisteren en vandaag op Ameland om te overleggen. Vandaag komt ook Deltacommissaris Wim Kuijken een kijkje nemen bij de projecten die Ameland tegen het hoge water moeten beschermen.

Burgemeester Michiel Uitdenhaag van Texel, Tineke Schokker van Vlieland, Bert Wassink van Terschelling, Ineke van Gent van Schiermonnikoog en Albert de Hoop van Ameland vergaderen in het kader van het samenwerkingsverband De Waddeneilanden. Wim van Schoonhoven, waarnemend secretaris-directeur van het Samenwerkingsverband is daar bij aanwezig. Op de agenda stond onder meer de hoogwaterbescherming van de eilanden: verhoging van de dijken, bouwen met zo weinig mogelijk wateroverlast en evacuatie als het water echt te hoog komt.

Deltacommissaris Wim Kuijken kwam vandaag ook naar het eiland. Hij sprak met de burgemeesters over de projecten die met het Deltaprogramma te maken hebben.

In augustus 2010 bezocht hij in die functie het eiland ook al eens.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *