Burgemeestersontbijt op Ameland

BALLUM– Vanmorgen brachten 25 kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de vier basisscholen op Ameland een ontbijtje bij burgemeester Albert de Hoop op het gemeentehuis in Ballum. In de raadzaal gaven ze met het Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 400.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.000 basisscholen.

Burgemeester Albert de Hoop onderstreept hiermee, net als meer dan 200 collega- burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en stelden de kinderen de burgemeester vragen. Daarna kregen zij een rondleiding door het gemeentehuis.

Donatie aan War Child

De leerlingen hebben in de klas zelf geld ingezameld voor War Child, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Albert de Hoop voor zijn ontbijtje en vulde daarmee de donatie aan War Child aan tot een bedrag van € 250,-.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in meer dan 200 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 11e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft Het Nationaal Schoolontbijt de steun van het Voedingscentrum en de Maag Lever Darm Stichting.

>>> lees hier meer over het Nationaal Schoolontbijt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *