Burgemeester Leo Pieter Stoel schrijft aan alle Amelanders 

BALLUM – Burgemeester Leo Pieter Stoel schrijft een bericht aan alle Amelanders. De brief is gepubliceerd op de gemeentelijke website en is hier te lezen:

"Beste inwoners en bezoekers van Ameland,

Allemaal zijn we de afgelopen dagen geconfronteerd met berichten en besluiten als gevolg van het coronavirus. Maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hebben steeds verdergaande gevolgen, ook voor Ameland. Van ons allen wordt flexibiliteit, incasseringsvermogen en improvisatie verwacht om verstandige dingen te doen. Met elkaar moeten we door deze periode heen.

Sinds vorige week donderdag zijn bijeenkomsten met meer dan 100 personen afgelast. Afgelopen weekend zijn door de regering extra maatregelen afgekondigd. Ook de scholen voor het basisonderwijs en de kinderopvang worden gesloten, eet- en drinkgelegenheden moeten in ieder geval tot 6 april gesloten zijn.

Als burgemeester heb ik, gesteund door de gemeentelijke organisatie, intensief overleg met de burgemeesters op de andere Waddeneilanden, de Veiligheidsregio, met de Politie en rederij Wagenborg om de besluiten van het Rijk en de Veiligheidsregio op Ameland goed uit te voeren en alle partijen te informeren over de specifieke situatie op Ameland.

Voor veel inwoners zullen deze maatregelen grote gevolgen hebben. Een groot deel van de Amelander economie draait op toerisme en recreatie. Veel ondernemers en medewerkers in deze sector worden geraakt. Ik wens hun heel veel moed en sterkte toe om door deze lastige periode te komen.

Amelanders die werken in de cruciale beroepsgroepen zoals hulpverlening, kinderopvang en onderwijs, zijn in deze weken van groot belang voor onze samenleving. Ik heb grote bewondering voor deze harde werkers op ons eiland.

Dit is een tijd waarbij we om elkaar moeten denken. Ik heb alle respect voor mensen die de richtlijnen van de overheid uit eigener beweging opvolgen. Dit is niet het moment om voordeel te halen uit de situatie. Voor iedereen komen de beperkende maatregelen als verrassing – niemand heeft dit eerder meegemaakt. We willen als eilanders zorgvuldig handelen en steeds onze verantwoordelijkheid nemen, met het oog op de veiligheid van elkaar en onszelf.

Dit is ook bij uitstek een tijd om kwetsbare mensen te helpen. Vraag hun per telefoon, app of mail hoe het gaat, informeer of u iets kunt doen. Zoals ik Ameland de afgelopen weken heb leren kennen is dit voor velen eigenlijk heel gewoon; elkaar helpen is hier vanzelfsprekend. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat ook deze keer Ameland goed door een moeilijke periode zal komen. Laten wij elkaar steunen en – in gedachten – vasthouden."

Leo Pieter Stoel

Burgemeester

lees hier op de website van Gemeente Ameland informatie voor werkgevers en ondernemers

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *