Bunkerexcursie ook weer te boeken

NES – De musea zijn weer open en de excursies gaan ook weer van start. Voor schoolgroepen waren de excursies van de Amelander Musea al een tijdje te boeken, maar komende week gaan ze ook weer open voor individuele deelnemers. 

De fietsexcursie Verborgen Bunkers voert langs diverse bunkers op West-Ameland. Uw gids vertelt over de Tweede Wereldoorlog en hoe het er hier destijds aan toe ging. De excursie voert langs restanten van de bunkers. De start is bij het Bunkermuseum, in de duinen achter Sier aan Zee. 

De fietstocht op zich is al prachtig en daar komen de bijzondere verhalen, anekdotes, feiten en weetjes bij, met ruimte voor uw vragen. Er worden verschillende bunkers aangedaan en in drie kunt u naar binnen. Een daarvan is het Bunkermuseum. Een bezoek aan dit museum is bij de fietsexcursie Verborgen Bunkers inbegerepen.

School- en jeugdgroepen

School- en jeugdgroepen (tot 18 jaar) kunnen de bunkerexcursie boeken met een eigen gids. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Natuurcentrum (0519-542737).

Individuele deelnemers

Op dinsdag 22 juni start de eerste excursie voor individuele deelnemers om 14:00 uur. 

Neem uw eigen fiets mee. Reserveren kunt via de website van de Amelander Musea.

Wad excursie

Ook de andere excursie gaan weer los voor individuele deelnemers: de Ecosafari, de Wad excursie, de Eendekooi excursie en de Strand excursie. Ze zijn te boeken via de website van de Amelander Musea

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *