Buitengewoon vriendelijk

NES – Wat hebben Ameland, Malta en Lesbos gemeen met de stranding van Hidde Dirks Kat op Groenland? Dat komt u zondag 19 januari om 10.00 uur in de oecumenische viering in de Sint Clemenskerk te Nes te weten. De dienst draagt het thema: "Zij waren buitengewoon vriendelijke voor ons".

Met voorgangers Afke Boezewinkel, Sijbrand Alblas en Paul Verheijen gaat heel kerkelijk Ameland luisteren en ervaren hoe het Hidde Dirks Kat verging op Groenland, hoe apostel Paulus de storm op Malta overleefde en hoe Ellen Spoelstra op Lesbos overlevers van oorlog uit het water zag komen en opving. 

Amelanders kunnen bevestigen wat buitengewone vriendelijkheid betekent in hun eilandgastvrijheid en hoe zij mensen in deze tijd, die alles kwijt zijn, kunnen helpen door het vluchtelingenwerk van Artsen zonder Grenzen medewerker Ellen Spoelstra te steunen.

De Amelander kerken nodigen u uit: "Komt allen en laat u inspireren in het welhaast mooiste monument van Ameland met organist Trijnie Wijnberg en fluitist Lucienne Dorrestein."

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *