Buckfastbijen Ameland roepen hulp in

HOLLUM – “Buckfast bijenvereniging Ameland kon jammer genoeg niet meedoen met de muntenactie van de COOP in Hollum, maar toch willen we graag onze plannen voor een mooi informatiebord bij het bijenbevruchtingstation doorzetten,” zegt imker Jan B. Wijnberg uit Hollum.

De COOP-actie is voor verenigingen van Ameland en Buckfastbijenvereniging van Ameland komt niet voor een spaarbuis in aanmerking, omdat de vereniging is aangesloten bij de landelijke Buckfast Stichting.

De bijen van Ameland roepen daarom buiten de spaarbuizenactie om de hulp in van Amelanders en bijenvrienden om een informatiebord te laten maken en plaaten bij het veldje nabij de Trapweg, aan de Pietje Miedeweg. Wijnberg: “Veel  eilanders en gasten hebben er geen idee  van wat er gebeurt elk voorjaar aan de Pietje Miedeweg, met al die gekleurde kastjes en daar moet het informatiebord duidelijkheid gaan bieden. Steun ons daarom met uw gift op Rabobank rekeningnr:  1712.82.043 t.n.v. Buckfast Bijenvereniging Ameland."

>>> lees hier over de muntenactie bij de COOP supermarkt

>>> de foto van de kastjes is van Johan Bolijn; het bijenbevruchtingsstation staat ook in het boek 'Ameland in 2011.' Dat boek is nog te bestellen. Van elk via deze link besteld exemplaar doneert Persbureau Ameland een euro aan de Buckfastbijenvereniging Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *