BTW zonnepanelen retour

BUREN – De Ameland Energie Coöperatie  wil u de volgende informatie niet onthouden:

Vorige week maakte de Nederlandse Belastingdienst bekend dat particulieren de BTW op zonnepanelen terug mogen vragen. U hoeft in de toekomst geen BTW af te dragen en ook geen BTW- aangifte te doen. U regelt alles in een keer en heeft er daarna nooit meer omkijken naar! U krijgt een flinke korting op uw investering in zonnepanelen, zonder administratieve rompslomp.

Vraag- en antwoord document

Vorige week publiceerde de Belastingdienst een uitgebreid vraag- en antwoord document, in verband met nieuwe Europese regelgeving. In dit document legt de Belastingdienst precies uit wanneer en hoe de BTW op zonnepanelen terug gevraagd mag worden.

Hier vindt u het document

De belangrijkste punten op een rij

  • Alle installaties na 20 juni kunnen de BTW terugvragen

Heeft u na 20 juni 2013 zonnepanelen geplaatst, of gaat u dit jaar nog zonnepanelen plaatsen? Dan kunt u de BTW terugvragen! U heeft alleen een BTW factuur en BTW nummer nodig. BTW afdragen over de opbrengst is niet nodig dankzij de kleine ondernemersregeling.

  • Geen administratieve rompslomp

De Belastingdienst gaat ervan uit dat u vrijstelling voor administratieve verplichtingen aanvraagt. Dit kan zelfs direct bij het terugvragen van de BTW. U hoeft dan nooit meer BTW aangifte te doen en heeft er geen omkijken meer naar.

  • Hoe werkt het?
  1. U vraagt een BTW nummer aan bij de Belastingdienst.
  2. U krijgt een aangiftebiljet van de Belastingdienst.
  3. U vraagt de BTW terug.
  4. U vraagt direct vrijstelling voor administratieve verplichtingen voor het volgend jaar aan.
  5. U krijgt de BTW terug en hoeft daarna nooit meer aangifte te doen.
  • Tijdelijke regeling

Deze regeling levert u een flinke korting op als u zonnepanelen gaat plaatsen. Momenteel wacht de Belastingdienst op een aanpassing in de BTW regels vanuit Europa. Het is momenteel onbekend hoe lang dit zal duren.

Het advies van AEC  is daarom nu gebruik te maken van dit voordeel, nu het nog kan. Als u de zonnepanelen nog in 2013 plaatst kunt u meteen vrijstelling vanaf 2014 aanvragen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *