Brunotte meer ondernemer dan politica

BUREN – Gunda Brunotte neemt na de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart afscheid van de raad. Ze stelt zich niet meer herkiesbaar. Raadswerk kost veel tijd, zegt Brunotte en het is niet wat zij zich erbij had voorgesteld.

Het CDA-raadslid heeft veel geleerd en veel plezier beleefd aan de afgelopen vier jaar, vertelt ze, maar: “Het is mijn wereld niet.” Onderneemster Brunotte loopt als raadslid aan tegen de trage molens van de gemeentelijke overheid. Ze is een zakenvrouw die door wil pakken en ze kan er niet goed tegen dat het lang duurt voor knopen doorgehakt kunnen worden. Bovendien speelt het dualisme haar parten, waarbij de functies van raadslid en wethouder uit elkaar zijn getrokken. Zij staat voor ‘gezamenlijk voor het eiland’ en niet in eerste instantie voor partijpolitiek. Het kost haar in fractievergaderingen teveel discussie. Brunotte is een voorstander van een wethouder van buiten de raad. In het dualistische systeem kan dat. Ze moet na vier jaar raadslidmaatschap concluderen dat ze meer een zakenvrouw is dan een politiek dier.

Brunotte blijft actief in de Amelander paardenwereld en in de adviesraad van de VVV. Daarin heeft ze zitting als onderneemster van het eiland. Brunotte bestiert de Amelander tak van Frisse Wind Events, een organisatiebureau dat op alle Waddeneilanden een afdeling heeft. 

>>> lees hier 18-12-09 Oud lijstaanvoerder CDA

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *