Bruinvisje van Ameland redt het niet

BALLUM – Dit weekend is er een levend bruinvisje gevonden op het strand tussen Nes en Ballum. Het diertje heeft het niet gered.

Medewerkers van Natuurcentrum Ameland hebben eerste hulp verleend en het leek goed te gaan. Ze vervaardigden een speciale hangmat waarin de jonge bruinvis is vervoerd naar het SOS Dolfijn in Harderwijk.

Per watertaxi werd het dier overgebracht naar het vasteland. In de haven van Holwerd werd de bruinvis overgedragen aan medewerkers van Stichting SOS Dolfijn.

Het bleek een twee weken oude mannelijke bruinvis te zijn. De jonge bruinvis verkeerde in zeer slechte conditie. Met een lengte van 77 cm en slechts 8,3 kilogram was het dier ernstig vermagerd. Het diertje is mogelijk zijn moeder kwijt geraakt.

Gezien de leeftijd en de zeer slechte voedingstoestand heeft SOS Dolfijn besloten het diertje te laten inslapen omdat kans op goed herstel nihil is bij dergelijke jonge zieke bruinvissen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *