Bruinvis Keesje terug naar zee

HARDERWIJK – Gisteren is bruinvis Keesje samen met bruinvis Veroniek succesvol teruggeplaatst in zee door medewerkers van stichting SOS Dolfijn. In 2011 heeft SOS Dolfijn al acht bruinvissen opgevangen en werden er tot nu toe drie teruggebracht naar de natuur. De stichting beleeft een druk jaar.

Keesje werd op een ongebruikelijke plek gered en daarom is de uitzet van deze bruinvis extra bijzonder.

Op 23 februari werd ze gevonden terwijl ze vast zat in een staandwant visnet voor het strand van Katwijk. Vrijwel alle bruinvissen die worden opgevangen door SOS Dolfijn, worden ziek of verzwakt op het strand gevonden. Na drie maanden intensieve zorg is Keesje helemaal hersteld van haar verwondingen. Ook werd ze in de afgelopen periode behandeld voor een longworminfectie.

Het ministerie van EL&I stelde De Krukel beschikbaar gesteld om de dieren uit te zetten.

Het schip voer vanaf Lauwersoog tussen de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog door om beide dieren 4 kilometer ten noorden van het zeegat voorzichtig over boord te zetten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *