RSS
Zoeken

Bruin terug op het nest

Geplaatst op: 05 augustus 2009 - Categorie: Sport & Evenement

Jan Bruin

HOLLUM – Jan Bruin, oud-voetballer van Cambuur, gaat samen met oud-Cambuur speler René van Rijswijk komend seizoen bij Amelandia voetballen. SC Amelandia is de eerste club van Bruin. De beide voetballers zijn aangetrokken om de afdeling voetbal bij Amelandia een duw in de goede richting geven. De club krijgt met moeite haar elftallen rond. De laatste jaren was de aanwas gering en de overloop naar voetbalclub Geel Wit groot.

Amelandia ziet met de belofte van Bruin al effect op de spelersaanwas. De eerste selectie bestaat voor komend seizoen uit 25 spelers. Hieronder zijn ook voetballers die de afgelopen jaren voor Geel Wit hebben gevoetbald. Afgelopen jaren was er slechts één seniorenteam bij de vereniging.
Bruin is momenteel commercieel medewerker en trainer/ coach van de B-junioren van Cambuur. Hij zal voor Amelandia vooral uitwedstrijden spelen en als de tijd hem toelaat naar het eiland komen om ook thuiswedstrijden te voetballen. De ex-prof gaat in de laatste linie spelen. Van Rijswijk speelt in het middenveld.

Amelandia heeft de ambitie om in de topklasse van het amateurvoetbal te spelen. Met het ene seniorenteam speelde Amelandia in de reserveklasse. Komend seizoen wil het met een seniorenteam en een reserve team in de standaardklasse gaan spelen.
Bruin gaat mogelijk ook trainingen geven bij zijn eerste voetbalclub.

>>> de website van Cambuur staat op de Links-pagina onder de C van Cambuur

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?