“Amelandse” Schadd naar Vlieland

HOLLUM – Ella Schadd-de Boer, oud-burgemeester van Boarnsterhim, wordt waarnemend burgmeester op Vlieland. Schadd begint op 1 september en blijft er maximaal een half jaar. Ze neemt de plaats in van Baukje Galama die per september de burgemeesterspost van Stadskanaal bezet.

Ella Schadd is bekend met de Waddeneilanden. Ze houdt van het waddengebied en heeft al jaren een vakantiehuis op Ameland. Daar is ze “under cover.” Zij en haar echtgenoot lopen gebruind en wel met hun jonge hondje door de straten van Hollum. Tijdelijk burgemeester op Ameland kan ze niet worden, want dan is het gedaan met de vakantie op dit eiland, grapt haar echtgenoot. Aan haar Vlielandse avontuur heeft ze erg veel zin. Schadd gaat heen en weer reizen en een tijdelijke accomodatie op het eiland zoeken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *