Bruin en Brijker openen multifunctioneel trapveldje

NES – Jan Bruin en Yme Brijker hebben vanmorgen een multifunctioneel trapveldje bij de Burgemeester Waldaschool in Nes geopend. Bruin is bekend van het voetballen en hij is oud-leerling van de school. Brijker is oud-leraar van de BWS.

Achter de school is een voetbalkooi gebouwd, een veldje met verschillende lijnen zodat er verschllende sporten kunnen worden beoefend. Er kan worden gevoetbald en er staan bijvoorbeeld ook basketballijnen. De leerlingenraad bedacht een bekende Nederlander om de sportvoorziening te openen en kwamen bij sportman Jan Bruin uit. Bruin is profvoetballer geweest en werkt nu bij SC Cambuur. Deze dagen is hij toevallig met zijn club uit Leeuwarden op het eiland voor een trainingskamp. Sportliefhebber en voormalig BWS-leraar Yme Brijker doet damen met Bruin de aftrap.

Vandaag worden er wedstrijdjes gedaan door de leerlingen. De sportieve dag is tevens een sponsoractie voor KIKA. De leerlingen verkopen loten aan familie en vrienden en bedrijven hebben een prijs gegeven voor de loterij. Zo is er ondermeer een kunstwerk te winnen en een vleespakket.

De opbrengst van de loten stond op 600 euro, maar is komt vandaag vast en zeker nog wel iets bij.

lees hier meer over beroemde en bekende Amelanders

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *