Brandweer Nes Ameland zoekt vrijwilligers

NES – De post Nes Ameland van Brandweer Fryslân is op zoek naar mannen en vrouwen die als brandweervrijwilliger aan de slag willen. Ze zoeken gemotiveerde personen vanaf 18 jaar, die fysiek goed in vorm zijn en graag in teamverband werken. Uiteraard is het van belang dat brandweerlieden zich graag inzetten voor brandveilige omgeving en de nodige lef hebben.

Niet alleen het blussen van branden

Het werk van een vrijwillige brandweervrouw of –man bestaat niet alleen uit het blussen van branden, maar ook uit het bestrijden van incidenten met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers.

In de buurt wonen en werken

Omdat de brandweer na een melding binnen enkele minuten moet uitrukken, is het van belang dat de vrijwilligers in de buurt van de kazerne wonen en het liefst ook werken. Ook medewerkers van bedrijven die buiten het dorp wonen, kunnen zich aanmelden, mits hun werkgever dit goedkeurt. Zij kunnen dan overdag mee op de uitruk. Iedere brandweerman en –vrouw krijgt een vakopleiding. Iedere twee weken is er een vaste oefenavond. Ondanks dat er wordt gesproken over vrijwilligers, krijgen ook vrijwillige brandweerlieden een vergoeding voor de gemaakte studie-, uitruk- en oefenuren.

Geïnteresseerden in een functie als vrijwilliger bij Brandweer Fryslân, kunnen zich aanmelden via: www.brandweerfryslan.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *