Brandoefening De Hagen

HOLLUM – Blusgroep Hollum van Brandweer Ameland hield vanavond een brandoefening bij de huisjes De Hagen 1 en 3. Een keukenbrand werd nagespeeld en twee personen zouden nog in het huisje nummer 1 verblijven. Er was een enorme rookontwikkeling en rook is gevaarlijk. Dat wilde de brandweer laten weten aan de mensen die waren komen kijken en die graag informatie over wat te doen bij een brand wilden krijgen. Voorlichters van brandweer Noordoost Fryslân, waar brandweer Ameland onder valt, waren aanwezig om die informatie te geven. De kinderen kregen een sticker en de ouders een folder.

Bij een woningbrand komen altijd giftige gassen vrij. Rook inademen is daarom levensgevaaarlijk. Dat staat op een van de stickers. En wat doe jij bij brand?

  1. Blijf rustig
  2. Waarschuw andere bewoners
  3. Verlaat direct de woning
  4. Vlucht via de afgesproken veilige route
  5. Sluit ramen en deuren achter u
  6. Verzamel op de afgesproken plaats buiten
  7. Bel 112

En de twee mannen die nog in het huis vol rook waren? Die zijn op tijd uit het huis gehaald en door de oefende brandweerlieden in de frisse buitenlucht gebracht.

⇒ lees hier over Brandweer Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *