Brandje in bos bij Blierherne

NES – Vanmiddag, iets na twee uur, steeg er rook op uit het bos in de buurt van vakantieaccommodatie Blierherne. De blusgroep van Nes rukte met spoed uit. Door de snelle paraatheid was de brand snel meester. bekijk ook het filmpje op Ameland Vandaag YouTubekanaal.

Het eiland is droog en een klein brandje kan in een ommezien ontwikkelen tot een natuurbrand met grote gevolgen. Dat viel met deze brand gelukkig mee, al laaiden er wel vlammen op vanaf de droge ondergrond vol verdroogde bladeren en naalden.

Ameland kent nog steeds een rook- en stookverbod in de natuur, in ieder geval tot 14 september. Toch zie je langs paden in de natuur nog altijd peuken liggen, die achteloos op de droge grond zijn gegooid. Of zo’n smeulende peuk de oorzaak van het brandje is geweest is niet bekend.

Politie Ameland is op zoek naar getuigen van de brand. Wie er iets over kan verklaren kan bellen met 0900-8844.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *