Brand in Aqua Plaza

NES – Oudjaarsmiddag steeg er rook op uit de toren van voormalige zwemparadijs Aqua Plaza, dat ook wel Tropica Ambla heeft geheten. Ook uit andere gaten in het gebouw kwam rook. Wat ooit een subtropische zwemparadijs was ligt in De Vleijen bij Nes. De vervallen staat van het pand is al vele jaren vele mensen een doorn in het oog. 

De brandweer reed met loeiende sirene uit voor het vuur dat in het gebouw werd aangetroffen. In korte tijd was de brand meester. 

In 2012 was er ook al eens brand in de koepels.

Alma Wezeman maakte de foto's met de rook die uit de koepels krinkelt: "Er was alleen rookontwikkeling, geen vuur. Inmiddels is de brand geblust. Gelukkig was de wind niet richting hotel Noordsee maar de andere kant op richting Buren."

Bekijk hier bewegende beelden, door Alma Wezeman gefilmd.

Het oude zwembad verhit al jarenlang de gemoederen. De koepelconstructie is monumentaal maar het gebouw staat op de nominatie om te worden afgebroken en plaats te maken voor hotelaccommodatie. Vorig jaar werd er nog 'Geldwolf' op het koepeldak geschilderd.

In Dossier Aqua Plaza staan nieuwsberichten over het voormalige zwemparadijs, die vele jaren teruggaan.

Dossier Aqua Plaza

het filmpje van Ameland Vandaag laat het zwembad van binnen en buiten zien, februari 2019

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *