Borstkankerpatiënt ten strijde tegen CZ

BALLUM – Hieronder een noodkreet van een Brabantse die haar geluk op Ameland vond. Helaas sloeg het noodlot toe en werd Esther Visser – van der Zanden uit Ballum getroffen door borstkanker.

Sinds haar verzekering een zwarte lijst van ziekenhuizen openbaar maakte, waarop de Sionsberg in Dokkum te vinden is, lijkt het erop dat ze haar behandeling noodgedwongen van Dokkum naar Leeuwarden moet verplaatsen. Esther Visser en haar man Arend Visser zijn juist erg tevreden over De Sionsberg en willen het ziekenhuis via media, social media en met steun van de politiek positief voor het voetlicht brengen.

Hieronder hun oproep.

“Afgelopen week maakte zorgverzekeraar CZ voor de tweede keer een zwarte lijst openbaar over ziekenhuizen die niet voldoen aan de criteria als het gaat om “goede” borstkankerzorg.

Vijf ziekenhuizen staan voor 2012 genoteerd als onvoldoende. Eén van de ziekenhuizen is de Sionsberg te Dokkum.

Ik, verzekerd bij de CZ, borstkankerpatiënt en onder behandeling in de Sionsberg ben het hier niet mee eens.

De gevolgen voor mij zijn nu dat ik vanaf 2012 maar 75% vergoed krijg van de CZ mocht ik besluiten mijn behandeling bij de Sionsberg door te zetten en niet naar MCL te gaan (door CZ aangemerkt als één van de beste ziekenhuizen).

Ik als patiënt ben juist zeer tevreden over de zorg in de Sionsberg. Doordat het een klein ziekenhuis is voel ik mij daar niet als een nummer, of als “die mevrouw met borstkanker.”

Ik ben mevrouw Visser, die op Ameland woont en hoef mij niet iedere voor te stellen en het hele verhaal uit te leggen.  Die persoonlijke behandeling spreekt mij juist aan en daar kies ik voor.

Dat de CZ nu criteria hanteert waardoor dit ziekenhuis op de zwarte lijst komt en in mijn ogen in een kwaad daglicht wordt gesteld, is voor mij onacceptabel.

De Sionsberg heeft net zoals MCL een roze lint gekregen van de kankerstichting omdat de zorg juist zo goed is!  Omdat er door verschillende instanties, met verschillende criteria wordt gewerkt is voor de patiënt onduidelijkheid ontstaan.

Het wordt tijd dat de zorgverzekeraars niet op de stoel van de inspectie gaan zitten. Ik als patiënt heb het recht om te kiezen voor een ziekenhuis dat bij mij past, maar de CZ hindert mij nu daarin.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *