Boren naar zout in Waddenzee

DEN HAAG – Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat is voornemens Frisia Zout in Harlingen een vergunning te verlenen voor boren naar zout in de Waddenzee en voor de inrichting van een zoutfabriek in Harlingen. Frisia kan met de vergunning een schuine diepboring uitvoeren in het winningsgebied 'Havenmond', dat op een diepte van 2.500 tot 3.000 meter onder het Wad zit. Er wordt dan pekel naar boven gehaald.

De boorkelder is al klaar. Frisia kan vanuit die boorkelder de diepboring uitvoeren. Het gaat om een tijdelijke activiteit die ongeveer 25 weken gaat duren, inclusief opbouw en afbouw van de boortoren. 

Het ontwerpbesluit van Wiebes en de andere relevante stukken liggen met ingang van 27 mei gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeente Harlingen. Tot en met 8 juli kan een ieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken.

Bron: Staatscourant

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *