Bootwateren proloog

HOLLUM – Zaterdag 18 juni staat heel Hollum op de kop vanwege Muzikaal Bootwateren. Zeven honderd muzikanten van heinde en verre spelen en zingen in de straten en op podia van het dorp. Straatacts, palingroken en touwsplitsers bevolken de bermen en pleinen en dat allemaal vanwege de tewaterlating van de paardenreddingboot.

Muzikaal Bootwateren, het is alweer de elfde editie, staat garant voor een dag plezier. Muzikaal Bootwateren kent sinds een paar jaren het reveille op de zondagochtend na het feest en zo langzamerhand begint ook de proloog op de avond voor het feest vastere vormen aan te nemen. Muzikaal Bootwateren is allang niet meer een zaterdags evenement: bootwateren begint op vrijdag en houdt niet eerder dan ergens in de zondag weer op, met als zaterdag het georganiseerde festival.

Op het YouTube filmpje spelen De Knaoiers uit Puiflijk voor De Fretpot een flinke deun. Ze bewaren nog wat lucht voor de zaterdag, ze verknoeien hun embouchure niet, maar een flinke deun is het wel. De proloog, de inleiding en het voorspel.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *