Boosterprik sessie in januari

HOLLUM – Op maandag 10 en dinsdag 11 januari is er weer een boosterprik sessie op Ameland. Inwoners van de gemeente van 50 jaar en ouder kunnen een boosterprik halen tegen het coronavirus. Deze prik is bedoeld om de in de tijd licht afnemende werking van het vaccin een oppepper te geven. De 50 plussers krijgen nog een uitnodigingsbrief van de gemeente. Wie in de tussentijd een uitnodiging van de RIVM ontvangt en niet wil wachten tot januari, kan zelf online een afspraak maken met de GGD.

Risiconiveau

Het risiconiveau voor de provincie Fryslân is nog steeds 4 en dat betekent 'zeer ernstig'. Hetzelfde geldt voor de gemeente Ameland. Op het overzicht van de Corona Locator Nederland kleurt de gemeente het donkerste rood en een stijging in besmettingen. Het aantal Friezen dat met een positieve test thuiskomt is iets minder dan een week geleden, maar er laten zich ook veel minder mensen testen.

Virusdeeltjes

Eind november was het aantal virusdeeltjes in het Amelander rioolwater enorm hoog. Dat is sinds 28 november aan het dalen. Die dag was het aantal virusdeeltjes in de provincie ongeveer even hoog. De enorme virusdeeltjespiek is niet terug te vinden in het aantal geregistreerde besmettingen op Ameland. Sinds eind november daalt het aantal virusdeeltjes in het rioolwater van Friesland en ook in dat van Ameland. De gemeente zit nu net onder het provinciale gemiddelde.

Basisrichtlijnen

De basisrichtlijnen blijven belangrijk: handen wassen, anderhalve meter afstand houden tot elkaar, de drukte niet opzoeken, thuisblijven en testen bij klachten, goed ventileren en thuis niet meer dan vier personen ontvangen.

Totaal

Het totaal aantal positieve tests op Ameland is op 11 december 2021 335. De telling begon eind september 2020.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *