Boeren van Ameland te boek

HOLLUM – LTO Noord-afdeling Ameland presenteert een boek over de boeren op het eiland met de titel ‘Boeren op Ameland.’ Burgemeester Albert de Hoop ontving vrijdag 15 april het eerste exemplaar uit handen van LTO Noord – afdeling Ameland voorzitter Anne de Jong en onder toeziend oog van de geportretteerde boeren en boerinnen. Dierenarts Heere Schols werd ook in het zonnetje gezet om zijn 25-jarig jubileum als dierenarts op Ameland.

Bijna twee jaar is er door fotograaf Tom Wouters en auteur Jeanet de Jong, in nauwe samenwerking met LTO Noord –afdeling Ameland voorzitter Anne de Jong, aan het boek gewerkt. Meer dan veertig portretten in woord en beeld is het resultaat en het project is nog niet afgesloten. Wat volgt is een website waarin de bedrijven worden gepresenteerd en een tentoonstelling in een van de Amelander musea. Het vervolg wordt komend jaar uitgewerkt.

‘Boeren op Ameland’ is uitgegeven door Ameland Pers uitgeverij in samenwerking met LTO Noord-afdeling Ameland.

Het boek kost € 27,50 en is te koop bij de boekhandels in Nes en Hollum en de Primera in Buren en te bestellen via Persbureau Ameland.

ISBN   978-90-79945-04-7

>>>maandag volgt de eerste Ameland Life over dit onderwerp

>>> Boeken over Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *