Bloedafname in Sionsberg weer voor iedereen mogelijk

DOKKUM – Vanaf 1 januari 2016 neemt Certe de bloedafname en laboratoriumanalyses voor de specialisten van Sionsberg in Dokkum over van Nij Smellinghe. Er komt hierdoor weer een bloedafnamelocatie in Sionsberg waar alle patiënten terecht kunnen. De nieuwe situatie verschaft duidelijkheid naar zowel patiënten als zorgverleners.

Na het faillissement van het voormalige ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum is er een situatie ontstaan, waarbij door verschillende organisaties bloed wordt geprikt in Dokkum. Een verwarrende situatie voor patiënten, omdat niet altijd duidelijk is waar ze naar toe moeten om bloed te prikken. Ook huisartsen waren niet blij met de situatie, omdat de verschillende laboratoria verschillende werkwijzen hanteren.

De meeste huisartsen in Friesland vragen bloedonderzoeken aan via stichting Regionaal HuisArtsen Laboratorium (HAL Friesland). Certe voert in opdracht van deze stichting de analyses uit. Door de klinisch chemische bepalingen in Sionsberg ook via Certe te laten verlopen, ligt de diagnostiek weer in handen van één organisatie. Er ontstaat daardoor duidelijkheid voor zowel de verschillende zorgverleners als de patiënt. Dit komt de juistheid en snelheid van de diagnostiek ten goede, waardoor zorgverleners doelgericht de behandeling kunnen starten.

Duidelijkheid voor zowel patiënt, zorgverlener als medewerkers

“We zijn verheugd over de nieuwe samenwerking. In goed overleg tussen Nij Smellinghe, stichting Regionaal HuisArtsen Laboratoratorium en Certe zijn we tot een oplossing gekomen waarbij de patiënt centraal staat”, zegt Peter Lalkens, directeur Sionsberg. “Ook zijn we blij dichtbij een professionele samenwerkingspartner te hebben gevonden voor hoogwaardige diagnostiek en advies. Want wanneer het om gezondheid van mensen gaat, is snelheid en de juiste diagnostiek van groot belang. Bovendien hoop ik dat er nu ook rust ontstaat voor betrokken medewerkers, die de afgelopen periode diverse keren van werkgever zijn gewisseld”.

Wat betekent dit voor patiënten

De tijdelijke bloedafname locatie De Waadwente in Dokkum sluit per 1 januari 2016 haar deuren. Vanaf 4 januari kunnen patiënten voortaan terecht in Sionsberg, van 7.00 tot 17.00 uur.

Certe, zeker voor zorg

Certe is in Noord-Nederland de grootste aanbieder van medische diagnostiek en advies. Naast een huisartsenlaboratorium, een trombosedienst, klinisch chemische en medisch microbiologische laboratoria, ketenzorg en functiediagnostiek. Op 1 januari 2014 fuseerde Certe met KCL Leeuwarden (met laboratoria in het MCL en De Tjongerschans in Heerenveen). 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *