Blauwe Vlaggen op Amelander badstranden

BALLUM – De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland Blauwe Vlaggen toegekend aan 100 jachthavens en 59 stranden. Ook de badstranden van Ameland mogen dit jaar de Blauwe Vlaggen weer voeren. Bij de landelijke uitreiking in IJmuiden aan Zee op donderdag 8 mei 2014 worden de badstranden van Hollum, Nes en Buren voor de 27e keer op rij onderscheiden met de Blauwe Vlag. Ameland is het enige Waddeneiland met Blauwe Vlaggen op de stranden.

Veilige en schone jachthavens en stranden

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding voor stranden en jachthavens die voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen op gebied van waterkwaliteit, veiligheid, educatie en aanwezige voorzieningen. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. De Amelander jachthaven mocht de Blauwe Vlag ook een aantal keren hijsen, maar dit jaar werd de vlag alleen aangevraagd voor de badstranden.

Internationale Jury

De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie. De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *