Blauwe vlag voor Nes, Buren en Hollum

 De Internationale Blauwe Vlag Jury heeft dit jaar aan Nederland 91 Blauwe Vlaggen toegekend, zes meer dan in 2006. Nederland blijft hiermee tot de Europese koplopers behoren van de Blauwe Vlag campagne.
In het gemeentehuis van Katwijk reikt de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevrouw T. Huizinga-Heringa, samen met Jo van Engelen, lid van de hoofddirectie van de ANWB dinsdag 22 mei aan 44 stranden en 47 jachthavens de Blauwe Vlag voor 2007 uit. De badstranden van Hollum, Buren en nes krijgen er ook een. 
 
De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Het doel van de Blauwe Vlag Campagne in Nederland is om overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van de Blauwe Vlag is een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen en jachthavenbeheerders. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden en jachthavens.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *