Blauwalg in de Lombok

HOLLUM – Er zit zoveel blauwalg in de Lombok dobbe aan de zuidkant bij Hollum dat de vissen ervan doodgaan. Zwemmen, poedelen of je hond in het water laten springen is vanwege die alg af te raden. Je kunt er aardig beroerd van worden en met honden die uit de poel drinken kan het slecht aflopen.

De Lombok is een dobbe, waterplaats, met stilstaand water. Door de hoge temperaturen van de laatste weken heeft de alg zich kunnen ontwikkelen. Eerder deze week lag er al een blauwgroene waas op het water en ook werd er al een dode vis geconstateerd. De wind heeft inmiddels de groene drab naar de rietkraag gewaaid. Gisteren zag Jeroen Lap uit Hollum weer een dode karper en vandaag liggen er tien op hun zij in het water. 

Gemeentewerken van Ameland gaat de dode vissen opruimen.

Lap, die regelmatig bij de dobbe te vinden is, ziet elk jaar wel blauwalg, maar hij zag nog nooit dat de vissen ervan doodgingen. 

→ lees hier meer over Blauwalg

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *