Binnen week naar 241

NES – Binnen een week steeg het totaal aantal positieve tests van Amelanders van 207 naar 241. De lijn omhoog is op 8 juli ingezet. Bovenop die 34 komen nog tientallen positieve testuitslagen van mensen die door de GGD op Ameland zijn getest, maar geen ingezetene van de gemeente zijn. Op Ameland worden deze week 107 positieve tests door de GGD gemeld.

Woonzorgcentrum De Stelp in Hollum heeft tijdelijk de deuren gesloten en is in z'n geheel in quarantaine wegens een positieve medewerker. Lees hier over De Stelp in quarantaine.

Testlocatie Verdekspad

De testlocatie aan het Verdekspad in Nes blijft in ieder geval tot en met zondag 18 juli geopend. Vijf dagen nadat u in contact bent geweest met een positief getest persoon of als u klachten heeft, kunt u zich gratis laten testen. De testlocatie is geopend van 10.00 tot 11.30 en van 13.00 tot 14.30 uur. Bel 0800-1202 voor een afspraak en vermeld daarbij dat u belt voor een test op Ameland.

Basisregels

Stap voor stap opende de samenleving. De avondklok is vervallen en zijn we allang vergeten en we zitten alweer heerlijk op een terrasje.

De basisregels blijven evenwel belangrijk: handen wassen, afstand houden en testen bij klachten.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *