Bijzondere strandvondst: wat is het?

HOLLUM – "Afgelopen weekend vond ik op het strand van Texel, in de buurt van strandpaal 12, bij stormachtig weer en zuidwestenwind dit ovale witte voorwerpje." Dat schrijft Brigitte Severijnen. "Het lijkt me een botje van iets, maar het heeft een soort facet geslepen vlakjes. Kunnen jullie me zeggen wat dit is en misschien hoe het zo geslepen werd?"

Severijnen is een waddenliefhebber en bezoekt regelmatig Texel en Terschelling en af en toe ook Ameland. Ze stuurt het bericht over de vondst op Texel omdat ze dolgraag wil weten wat ze nu eigenlijk heeft gevonden. Het bericht is daarom op Waddenpost gepubliceerd en omdat er ook veel jutters en strandlopers de website van Persbureau Ameland bezoeken, plaatsen we de oproep ook hier.

Dat is nu de vraag die er ligt: wat is dit? Wie het weet kan een reactie sturen via het contactformulier. Wij zijn heel benieuwd, net als Brigitte Severijnen.

Reactie 1: "Voorwerp lijkt op drijver die in de rug van een staand net is ingevlochten deze vind je regelmatig op het strand."

Reactie 2: "Het voorwerp lijkt erg op een "ingevlochten" kurkje van de bovenpees van een netje. Deze zijn meestal onderdeel van een langere lijn met een afstand van 20 cm tussen de kurkjes onderling. Meestal is de lijn als hij intact is groen van kleur. Dit is echter de buitenkant en die is er hier afgesleten."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *