Bijzonder ritje over nieuwe Waddenzeedijk

NES – Aannemerscombinatie Van den Herik – Jansma nam woensdag samen met stichting De Zonnebloem de ouderen en minder validen op Ameland een middag mee over de nieuwe Waddenzeedijk. Een groot gedeelte van de dijk is bijna klaar. Om ook de ouderen en de minder validen te laten zien hoe de dijk geworden is, werd hen deze middag aangeboden.

“Wij vinden het belangrijk om ook de bewoners van het eiland bij de werkzaamheden te betrekken. De ouderen en minder validen op Ameland komen minder vaak de deur uit en kunnen niet ‘even’ gaan kijken hoe de nieuwe dijk is geworden. Deze middag organiseren is dan het minste dat we kunnen doen,” vertelt hoofduitvoerder Izaak Scherpenisse.

Rit over de dijk

Na de presentatie van Wetterskip Fryslân en de aannemers in Restaurant De Piraat in Nes werden de mensen naar twee bussen van Arriva begeleid. Rolstoelers konden mee in busjes van Woonzorgcentrum De Stelp en Cosi-Tax. Tijdens de rit werd er uitleg gegeven over de werkzaamheden aan de dijk. Na de terugkomst kon iedereen nog vragen stellen of even nakletsen over de middag.

Dijkverbetering Waddezeedijk Ameland

In opdracht van Wetterskip Fryslân verbetert de aannemerscombinatie de Waddenzeedijk. De 16,5 kilometer lange dijk wordt gemiddeld 35 cm verhoogd en wordt versterkt met extra asfalt en breuksteen. Ook de inspectieweg ligt een stuk hoger dan voorheen. Dit alles om voorbereid te zijn op de klimaatveranderingen, zodat de Amelanders droge voeten houden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *