Bijzonder groeizaam lenteweer

WAGENINGEN – Het eerste deel van deze aprilmaand is ongeveer 2 graden te warm verlopen voor deze tijd van het jaar. De combinatie van milde temperaturen en buien zorgen ervoor dat het bijzonder groeizaam lenteweer is. Normaal gesproken is april namelijk de droogste maand van het jaar met landelijk gezien zo'n 45 mm regenwater. Dit jaar hebben we echter geregeld te maken met een paar buien. In het noorden en westen van het land is nu al zo'n 25 mm regen gevallen. 

De gemiddelde etmaaltemperatuur in de eerste decade van april ligt rond 8 graden. De afgelopen tien dagen was het echter gemiddeld gezien 10 graden. Ook hadden we de eerste officiële warme dag van 2016 te pakken, toen het in vooral het zuiden van het land op zondag 3 april ruim 20 graden werd. 

Vandaag zal het geen 20 graden worden, maar 12 graden aan zee tot ruim 16 graden in Brabant en Limburg is zeker niet koud voor midden april. Terwijl er vanmorgen nog plaatselijk wat lichte regen valt, komt vanmiddag de zon zo nu en dan tevoorschijn. In Zeeland lijkt het zelfs een behoorlijk zonnige dag te worden. Morgen zal in het hele land de zon uitbundig schijnen en wordt het lokaal 20 graden. Er waait overigens wel een stevige oostenwind. In de avond kan in het zuiden van het land een groeizame voorjaarsbui vallen.

Bron: MeteoGroup

⇒ lees hier meer over de Lente

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *