Bijeenkomsten Ameland over veerdienstregeling

BALLUM – Ameland zit middenin het Open Plan Proces (OPP). Marc Jager uit Groningen is de onafhankelijke procesbegeleider met ondersteuning van Jan Willem de Kleuver van Twynstra Gudde.

In opdracht van de Rijksoverheid, de gemeente Ameland en Wagenborg Passagiersdiensten ondersteunt Jager de drie partijen in hun zoektocht naar een oplossing voor de veelvoorkomende vertragingen op de vaarverbinding tussen Ameland en Holwerd.

Het OPP vaarverbinding Holwerd-Ameland is in oktober 2015 gestart. Vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Ameland en Wagenborg vormen gezamenlijk de stuurgroep OPP. In de stuurgroep zitten Albert de Hoop (Ameland), Ger van Langen (WPD) en Sieben Poel (hid Rijkswaterstaat). In de projectgroep zitten Wout Jan Adema (RWS), Wim Durans (WPD) en Jan Wibier (Ameland).

Een van de oplossingen is het aanpassen van de dienstregeling. Op 13 en 14 juli worden er bijeenkomsten belegd waarin Marc de Jager wil inventariseren hoe Amelanders tegenover een aangepaste dienstregeling staan en wat voor effecten ze verwachten van die aangepaste veerdienst.

Op 13 juli is de avond in Ons Hol in Hollum en op 14 juli is die in Hotel Hofker in Nes.

⇒ meer lezen over het OPP? Tik dan Open Plan Proces in bij ZOEKEN

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *