Bezoek ook eens een van de andere eilanden

LEEUWARDEN – Een andere omgeving. Even er tussenuit. Dat is goed voor een mens, maar ook dat is in deze onzekere tijden knap ingewikkeld. Hoe zal het dit jaar gaan met reizen naar het buitenland? Het is niet te voorspellen en juist in de vakantie zit je niet te wachten op onzekerheid en gedoe. Een vakantie in eigen land is dan een goed alternatief. Ook hier is genoeg te ontdekken en beleven en je weet wat de regels zijn en kunt de aanwijzingen van het personeel verstaan en alle regels die zijn aangeplakt lezen. Ameland heeft misschien geen geheimen meer voor je. Maar hoe is het eigenlijk bij de buren op Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog? Is het niet leuk om daar ook eens te gaan kijken en je te verbazen over de verschillen en overeenkomsten? En vergeet ook dat vijfde en misschien wel meest afwijkende Waddeneiland niet. Ook op Texel valt een heleboel te ontdekken.

Huur een vakantiehuisje en verblijf wat langer op een van de eilanden. Alle Waddeneilanden hebben hun eigen unieke karakter en je waant je er in een andere wereld. Het is zeker de moeite waard ze allemaal eens te bezoeken. Je kunt ook een Texel huisje huren en eens kijken hoe het er in Noord Holland aan toe gaat. Er is ook daar veel te ontdekken op het gebied van geschiedenis en de unieke natuur en cultuur. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen en genieten van de plaatselijke lekkernijen.

Huisje

Huisjes zijn er op alle eilanden te huur in soorten en maten en op allerlei (bijzondere) plekken. Een huisje in de duinen biedt privacy, een huisje in het dorp is gezellig en een huisje bij het strand is voor echte strandliefhebbers natuurlijk een droom. Je kunt kiezen voor een basic inrichting of voor extra luxe bijvoorbeeld in een huisje met jacuzzi. Zeker na een lange dag vol activiteiten buiten is dat wel heel lekker thuiskomen. Heerlijk ontspannen en daar gaat het toch om in de vakantie.

Een huisje op een van de eilanden biedt je de perfecte uitvalsbasis om de vakantie precies zo in te richten als jij graag wilt. Je hoeft verder met niemand rekening te houden. Boodschappen doen in de plaatselijke winkeltjes als de drukte voorbij is en koken in je eigen tijdelijke woning of juist lekker uit eten bij een van de vele restaurants. Ontbijten en alvast broodjes smeren voor tussen de middag op het strand. Uitslapen of voor dag en dauw op en beleven hoe de natuur op het eiland ontwaakt. En dan een siësta op het warmste en drukste moment van de dag. Een dagje minder weer is ook geen enkel probleem bij een wat langer verblijf. Lekker lezen, spelletjes doen en luieren. Misschien een vuurtje stoken of een filmpje kijken. Of ga je juist op zulke dagen wel graag naar buiten en in gevecht met de elementen? Verveling is in elk geval niet nodig. Tijdens een vakantie op de wadden ontdek je altijd wel iets nieuws.

ingezonden mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *