Bevrijdingsvuurestafette niet naar Ameland

BALLUM – Vorige week plaatsten we een oproep om je aan te melden als loper of fietsers om met een estafette het Bevrijdingsvuur naar Ameland te brengen.

De estafette met het vuur naar Ameland is wegens omstandigheden gecanseld. 

Bevrijdingsvuur

In 2015 is het 70 jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden werd bevrijd door de Geallieerden. Al sinds 1948 wordt het Bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei Wageningen ontstoken. Voorafgaand vindt er op het 5 Mei Plein een Bevrijdingsvuurceremonie plaats. In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij veel sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette door het land te verspreiden. Daar had Ameland aan mee willen doen, maar dat gaat nu niet door.

Internationaal

Dit jaar legt het Bevrijdingsvuur verschillende internationale routes af. Het vuur komt vanuit Auschwitz (PL) en Normandië (FR) naar Wageningen en vanuit Wageningen vertrekt het vuur richting Berlijn (DL) en Hull (UK).

 lees hier over Ameland en de oorlog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *