Bevrijd zeehond in Weekend van de Wetenschap

Geplaatst op: 22 september 2022 - Categorie: Alles & Algemeen

Tefiti in Pieterburen

PIETERBUREN - Tijdens het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 1 en zondag 2 oktober staat een bezoek aan Zeehondencentrum Pieterburen in het teken van verstrikte zeehonden. De dierenartsen en onderzoekers die in het Zeehondencentrum werken met deze dieren nemen de bezoeker mee in de behandeling van deze zeehonden. Maar bovenal laten ze het de bezoekers ook zelf ervaren hoe moeilijk het is om deze dieren te helpen. Zo kun je zelf aan de slag met het verwijderen van een vishaak uit de maag van een zeehond.

Toename in aantal verstrikte zeehonden
Dierenarts en onderzoeker Anna Salazar Casals van het Zeehondencentrum publiceerde in augustus van 2022 over de toename van de verstrikkingen in het wetenschappelijke tijdschrift Oceans. Haar artikel kreeg landelijk veel aandacht. Logisch, want plastic afval in zee is en blijft nog jaren een groot probleem. Tijdens het weekend zal zij zelf haar resultaten verder toe lichten. 

Weekend van de Wetenschap
Het Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Het Zeehondencentrum doet hier aan mee omdat het op verschillende manier betrokken is bij wetenschappelijk onderzoek en het belangrijk is dat dit brede aandacht krijgt van het publiek. Alle vormen van inzicht verkregen uit de onderzoeken in Pieterburen dragen uiteindelijk bij aan meer kennis over zeehonden en de zee om ze beide op die wijze nog beter te kunnen beschermen.
Bron Zeehondencentrum Pieterburen

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?