Betonnen koppen in de aanbieding

BALLUM – De gemeente zit een beetje met de betonnen koppen in de maag. De kunstwerken zijn op het eiland blijven staan na de kunstmaand in november vorig jaar en staan nu bij gemeentewerken in de Ballumerbocht. Anton Kiewiet (Ameland ’82) pleit in de raadscommissievergadering van 4 juni voor verhuizing naar een andere locatie waar de koppen beter tot hun recht komen.
“De rechtmatige eigenaar moet ze maar eens komen halen,” verzucht burgemeester Albert de Hoop. De koppen zijn niet van de gemeente maar van de kunstenaar Lothar Frieling uit Duitsland. De burgemeester wil er wel vanaf. “Ze moeten wel een keer weg.” Een paar zijn er al verkocht. Rond de jaarwisseling waren de koppen onderwerp in een oudjaarsgrap. Ze stonden als alternatieve gemeenteraad opgesteld bij de vuurtoren.
Wie er een wil hebben kan zich melden bij Pieter Smit.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *