Betalen voor online nieuws

AMELAND – Op de website van Persbureau Ameland staat sinds 1 mei een column over nieuws en over het begrip 'gratis' in verband met dat nieuws. Het onderhouden van een online medium kost geld en het verzorgen van eiland nieuws kost investering in tijd en geld. Voor een deel komen adverteerders tegemoet in de kosten maar om een belegde boterham te verdienen is er meer nodig. Een betaalmuur bijvoorbeeld, zodat er van consumenten een vergoeding kan worden gevraagd voor de diensten die geleverd worden.

Voor het politieke nieuws, het sportieve nieuws, het gewone nieuws en het onalledaagse, de raadsvergaderingen en de gemeenteraadsverkiezingen, de zorg, crowdfunding en het onderwijs. De onderwerpen waar Persbureau Ameland bovenop zit.

Op Ameland Forum staat een poll waaraan u kunt deelnemen. Hebt u er wel 12 euro per jaar voor over, voor het kunnen lezen van nieuws over het eiland in de Online Krant van Ameland op de website van Persbureau Ameland? Of niet, of meer of wel maar dan wat minder. Als er al iets van een abonnement of een systeem met betalen voor losse artikelen komt (er worden verschillende mogelijkheden onderzocht), dan betalen adverteerders en bedrijven en particulieren die een presentatie op de app Ameland Actueel en op de mobiele website Ameland-actueel.nl hebben staan natuurlijk niets voor het kunnen lezen van het nieuws waar zij bij adverteren en ingezonden mededelingen/ advertenties/ ingezonden brieven zullen altijd voor iedereen te lezen zijn.

Het gaat om lezers, consumenten, die bij de bakker hun brood betalen, bij de slager hun slavink en bij de (online) krant hun abonnement.

De column vindt u in de blauwe balk op de Thuus-pagina. Hij heet Gratis.

De poll vindt u hier.

Geef graag uw mening en stem op 1 van de vier mogelijkheden.

– de vorige poll ging over de Waddenvlag. Kijk maar eens hoe daar op gestemd is –

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *